דואט עין גדי

שיתוף פעולה מרגש שנולד בין מתמודד נבחרת מאסטר-שף ומעצב האופנה המוכשר יניב פרסי, יחד עם שף מלון עין גדי פלורין שמשון דביקה.
החיבור נרקם דרך מפגש אנושי בין השניים, תוך כדי היכרות עם התוצרת המקומית הייחודית לעין גדי. פרסי הביא אינטרפרטציה למנה עכשווית המבוססת על חקלאות מקומית – תמרי עין גדי לאחר שהתפרסם בזכות מנת התמר שהכין בתכנית. שף פלורין דביקה בחר במנת סיגר מדברי אפוי, ממולא פריקי לימוני, עשבי תיבול, זעתר וטימין.

שני השפים, בחשיבה קולינרית משותפת, יצרו שתי מנות חגיגיות שהורכבו בלב הגן הבוטני בעין גדי, כשהנוף והטבע הם חלק בלתי נפרד מהצלחת. הקולינריה היא האמצעי להראות את עוצמת המקום. שתי המנות הורכבו למנה אחת "דואט עין גדי", מנה ששולבה בתפריט ה"באובר" במסגרת אירועי חודש האהבה – פברואר 2026.

גליל לדר תמרים – אלף לילה ולילה

שף פרסי עם הומאז' של גליל לדר לתמרי עין גדי. מנה בעלת אופי עמוק, קרמלי, אניסי, אלגנטי, התמר אוהב טרגון ויחד עם הגבינה הבשלה שמחזיקה את המתיקות, נרקם ביס עמוק ומעודן שמשאיר זיכרון נפלא.

מתכון ל-2 דפי לדר | כל דף מתאים ל־4 גלילים

הכנת הלדר: 
30 תמרים מגולענים טחונים / או קופסה אחת מחית תמרים איכותית
מיץ סחוט מ־3 לימונים
כפית ראס אל חנות

אם משתמשים בתמרים שלמים – טוחנים במעבד מזון למחית חלקה.
מוסיפים למחית התמרים מיץ לימון וראס אל חנות.
מערבבים היטב עד קבלת מסה אחידה, מבריקה וגמישה.
משטחים את המחית על משטח סיליקון או נייר אפייה בעובי דק ואחיד.
מייבשים בתנור על 60–50 מעלות 3.5 שעות , או במייבש מזון, עד שהלדר יבש למגע אך עדיין גמיש.
מקררים, מקלפים בעדינות וחותכים ל־2 דפי לדר.

מילוי גבינות:
גבינת עזים – 4 קוביות
מסקרפונה – 6 כפות
גרידת לימון – כף
שום כתוש – כף
טימין – כפית
מלח ופלפל שחור – קורט מכל אחד

קציפת יוגורט עזים:
חצי כוס מים חמים
חצי כוס יוגורט עזים

להקציף במוט בלנדר ולהוציא קציפה אוורירית

חיתוך לסיגרים:
כל דף נחתך ל־4 רצועות ארוכות
ניתן לגלגל לגליל או להגיש כרצועות פתוחות

לקישוט: פרחי מיקרו עדינים, כף שום כתוש וכפית טימין.

סיגר מדברי אפוי טבעוני

שף מלון עין גדי, פלורין שמשון דביקה, בוחר במנה מנה ישראלית, מרעננת וקלילה על בסיס פריקי, עשבי תיבול טריים ברוטב לימוני חמצמץ וטעים.

מצרכים למילוי הסיגר:
כוס חיטה פריקי
2 כוסות מים (לבישול הפריקי)
בצל גדול, קצוץ דק
3 כפות שמן זית
3 שיני שום כתושות
3 כפות צנוברים
2 עגבניות בינוניות
4 כפות כוסברה טריה קצוצה
4 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה
4 גבעולי בצל ירוק קצוצים
5 עלי מנגולד קצוצים דק
לימון כבוש
גרידת לימון
כפית כמון, כפית כורכום, טימין, קורט מלח ופלפל שחור, חצי כפית פלפל צ'ילי חריף קצוץ (לפי הטעם והעמידות לחריף)

בצק סיגר מלוח (טבעוני) (או לחילופין להשתמש בעלי סיגאר/בוריק מוכנים):
כוס קמח לבן
כוס מים פושרים
2 כפות שמן זית
קורט מלח
"ביצת פשתן" – כף קמח פשתן + 3 כפות מים, לאחר המתנה של 5 דקות
לעיטוף: 2 כפות קמח, 2 כפות מים (להדבקה), 3 כפות שמן זית (למריחה לפני אפייה)

הכנת המילוי: מבשלים את הפריקי בסיר עם מים, מכסים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-15 דקות עד שהפריקי רך והמים נספגים. מצננים בצד.
מחממים שמן זית במחבת על אש בינונית, מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-7-8 דקות עד שהבצל מזהיב ומתרכך. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה-שתיים.
קולים את הצנוברים במחבת יבשה על אש בינונית עד שמשחימים קלות ומפיצים ריח.
צולים את העגבניות בתנור או על להבה עד שהקליפה מתחילה להשחיר, מקלפים וקוצצים דק.
קוצצים דק כוסברה, פטרוזיליה, בצל ירוק ועלי מנגולד.

בקערה גדולה מערבבים את כל המרכיבים: הפריקי המבושל, הבצל והשום המטוגנים, הצנוברים הקלויים, העגבניות הצלויות, כל עשבי התיבול,והתבלינים. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.

הכנת הבצק: הכנת ביצת הפשתן: מערבבים כף קמח פשתן עם 3 כפות מים וממתינים 5 דקות עד שמתקבלת עיסה דביקה. בקערה מערבבים את הקמח, המלח, השמן, המים הפושרים וביצת הפשתן לבצק חלק. אם הבצק דביק מדי, מוסיפים קצת קמח. אם יבש מדי, מוסיפים מעט מים. נותנים לבצק לנוח 15 דקות.

אפיית הסיגר: מחממים מחבת נון-סטיק משומנת קלות. יוצקים כף מצקת בצק דק ומפזרים במהירות. אופים כדקה מכל צד עד שמתייבש. חוזרים על התהליך עם שאר הבצק.

הרכבה ואפייה: מניחים 2-3 כפות מילוי בקצה כל עלה בצק. מקפלים את הצדדים פנימה ומגלגלים היטב. מערבבים קמח עם מים ומורחים על קצה העלה להדבקה. מחממים תנור ל-220 מעלות. מסדרים את הסיגרים על תבנית אפייה מרופדת בניייר אפייה, מורחים שמן זית על כל הסיגרים. אופים 7-8 דקות עד שמזהיבים ופריכים. מגישים חמים.

טיפים: ניתן להכין את המילוי יום מראש ולאחסן במקרר. הסיגרים טעימים גם קרים, מצוינים לפיקניק או ארוחת צהרים. ניתן להקפיא סיגרים מוכנים ולאפות ישירות מההקפאה (הוסיפו 2-3 דקות לזמן האפייה). בתאבון!